Indonesie.nl Kalijodo wordt interactieve toeristenattractie

Kalijodo wordt interactieve toeristenattractie

2 maart 2016 door Samara Mey

Nadat Kalijodo afgelopen maandag officieel gesloten is en vrijgemaakt van alle gebouwen en mensen, is het stadsbestuur van plan om deze beruchte, voormalige rosse buurt van Jakarta te transformeren in een interactief toeristische park.

Iconische nieuwe reisbestemming

Adjuct-gouverneur Djarot Saiful Hidayat benadrukt dat Kalijode een hoge historische waarde heeft. Daarnaast wil het bestuur ook de naam Kalijodo aanhouden, in een poging om een element van het verleden van de wijk te behouden.

Djarot gaf na een bezoek aan de sloop aan dat Kalijodo transformeert tot een iconische nieuwe reisbestemming in Jakarta. Daarnaast beloofde hij dat de stad een park zal ontwikkelen dat waardig is om grote aantallen toeristen te trekken.

De sloop

Tijdens de sloop van Kalijodo afgelopen maandag was een team van duizenden militairen en agenten van de Jakarta Politie aanwezig om het veilig te kunnen laten verlopen.

Jakarta’s Kalijodo, lang de thuisbasis van duizenden sekswerkers, is de laatste van de bijna zeventig rosse buurten in Indonesië die stilgelegd zijn. De regering wil ook de overige honderd voor 2019 gesloten hebben.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors