Indonesie.nl Stammen van Papoea vieren feest

Stammen van Papoea vieren feest

31 juli 2015 door Lesley Tapessur

Diverse stammen uit het Wamena hoogland en de Baliemvallei in Papoea verzamelen zich volgende week in de Jayawijanyabergen voor het Baliem Valley Festival. Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door het bestuur van het district Jayawijanya om de cultuur van de traditionele volkeren op het eiland te promoten.

Van 6 tot 8 augustus komen stammen als de Dani, Lani en Yali samen om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals rituele dansuitvoeringen, varkenraces, muzikale voorstellingen en speerwerpen.

Het hoogtepunt van het festival is de twee dagen durende schijnoorlog, waarin groepen van dertig tot vijftig mannen onder begeleiding van traditionele pikonmuziek het tegen elkaar opnemen om hun behendigheid en strijdlust te bewijzen.

Buitenlandse bezoekers

Voor buitenlandse bezoekers worden er speciale wedstrijden gehouden in boogschieten en speerwerpen. Daarnaast krijgen toeristen de mogelijkheid om in inheemse Papoeaanse kledij deel te nemen aan de festiviteiten.

Inheemsen van Indonesië

De Baliemvallei werd in 1938 ontdekt, waardoor de Dani, Lani en Yali lange tijd afgezonderd hebben geleefd. De drie stammen leven voornamelijk van de landbouw en staan bekend vanwege hun opmerkelijke klederdracht. De vrouwen lopen rond in een rok van planten en de mannen dragen een kotheka, oftewel peniskoker.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors