Nationaal Park Komodo verkozen tot wonder

14 november 2011 door Getaway Travel

Nationaal Park Komodo is verkozen tot een van de zeven nieuwe wonderen der natuur. Het park werd gekozen uit een lijst van 28 andere natuurfenomenen. Op 11-11-11 werd de uitslag van de New7wonders of Nature campagne bekendgemaakt. De campagne liep al sinds 2007, waarna er 4 jaar lang gestemd kon worden.

De andere 6 winnaars zijn Halong Bay in Vietnam, het Amazonegebied in Zuid-Amerika, de Tafelberg in Zuid-Afrika, Jeju Island in Zuid-Korea, de Iguazu watervallen in Zuid-Amerika en de ondergrondse Puerto Princesa rivier.

Opmerkelijk aan de winst van Komodo National park is dat Indonesie zich aan het begin van dit jaar nog bijna terugtrok uit de verkiezing. De financiele eisen voor deelname aan de verkiezing en het gastheerschap van de finale ervan waren te hoog. Beweerd wordt dat Indonesie zo'n 45 miljoen euro neer moest tellen voor betrokkenheid bij de campagne. Na een lange lobby van het Indonesische verkiezingscomité bleef Komodo in de verkiezing. Afgelopen vrijdag kwam het park als winnaar uit de bus.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors