Indonesie.nl Plannen voor drooglegging Indonesië

Plannen voor drooglegging Indonesië

23 april 2015 door Charlotte de Vries

De Indonesische regering verbood een week geleden de verkoop van alcohol in buurtwinkels en strandtenten. Twee Islamitische politieke partijen gingen echter nog een stap verder en dienden kort daarna om volksgezondheidsredenen een wetsvoorstel  in om het hele land een alcoholverbod op te leggen.

De moslimpartijen willen de verkoop, productie en consumptie van dranken met meer dan één procent alcohol dit jaar nog illegaal maken. Op het drinken van een biertje staat in het voorstel twee jaar gevangenisstraf.

De indieners willen Indonesië droogleggen voor de verbetering van de volksgezondheid, en niet om religieuze redenen. Door het verbod zouden vooral jongeren beter beschermd zijn tegen de risico’s van alcohol.

Halalbier

Een alcoholverbod in Indonesië zou grote gevolgen hebben voor biermerk Heineken dat bijna zeventig procent van de biermarkt in het land bezit. Maar Bavaria ziet hierin juist mogelijkheden. Het merk bracht in verschillende drooggelegde landen al een halalbiertje op de markt waar geen spoortje alcohol in zit.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors