Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Duurzaam festival gaat van start

5 juni 2015 door Lesley Tapessur

Inheemse Indonesiërs presenteren dit weekend lokale en duurzame producten tijdens het PARARA festival in Jakarta. Tot en met zondag promoten verschillende gemeenschappen uit de omgeving hun koopwaar, zodat de consumenten uit de stad kennis kunnen maken met wat de inheemse bevolking te bieden heeft.

Gedurende het festival presenteren deelnemers uit lokale bossen, kuststreken en rurale gebieden producten zoals honing, sieraden, manden, tassen, sagokoeken en handgeweven stoffen. In totaal staan er zeventig kraampjes op het evenement.

Verder wordt er een hardloopwedstrijd georganiseerd, worden er debatten over voedselzekerheid en bosproducten gehouden en zijn er optredens van artiesten die zich inzetten voor duurzaamheid zoals de Nederlandse Heleen van den Hombergh.

Oogst van de archipel

PARARA staat voor Panen Raya Nusantara dat ‘de grote oogst van de archipel’ betekent. Het festival maakt deel uit van het Ecosystem Alliance programma, waarin de Ecosystem Alliance met 130 lokale partners in zestien landen werkt aan het behoud en duurzaam beheer van natuur. Het programma telt in totaal meer dan 270 projecten in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors