Indonesie.nl Indonesië overweegt alcoholverbod

Indonesië overweegt alcoholverbod

18 augustus 2016 door Priscilla Nooijen

Drankjes doen tijdens je vakantie in Indonesië kan in de nabije toekomst zomaar voorbij zijn. Wettenmakers van het Huis van Afgevaardigden overwegen een verbod op alcoholconsumptie door te voeren.

Met het nieuwe verbod zou het gedaan zijn met de consumptie van alcohol in het land en de productie en distributie hiervan. Vele toeristen die naar de chique bars in Bali trekken voor een cocktail of twee, zullen voortaan hun vakantie met andere activiteiten moeten vullen. Vooral Australische jongeren komen naar dit eiland voor een feestje. 

Gevolgen

Als het alcoholverbod doorgevoerd wordt, heeft dit vele gevolgen voor de toeristische sector. Hariyadi Sukamdani, hoofd van de Indonesische Hotel en Restaurant Vereniging, liet weten dat toeristen vorig jaar al aan het klagen waren toen er geen alcohol meer in mini-marts verkrijgbaar was. 

Een dergelijk alcoholverbod kan ook nog leiden tot meer smokkel van alcohol, wat weer dodelijke gevolgen kan hebben voor degenen die dit gebruiken. De afgelopen jaren zijn er al vaker incidenten voorgekomen bij het nuttigen van gesmokkelde drank met een hoog niveau aan methanol .

Lokaal verbod

Ook als er geen nationaal alcoholverbod komt, menen deskundigen dat er wellicht op kleinschalig gebied wel dingen veranderen. Zo kunnen provinciale regeringen in de meer conservatieve gebieden van Sumatra of Java een lokaal verbod op alcohol afdwingen.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors