Ramadan van start in Indonesie

4 augustus 2011 door Getaway Travel

Voor miljoenen moslims is deze week de ramadan begonnen. De hele maand augustus is eten, drinken, roken en seks verboden tussen zonsopgang en zonsondergang. 

Duizenden moslims begonnen de ramadan afgelopen zondagavond in de Istiqlal Moskee in hoofdstad Jakarta. Dit is de grootste moskee van Zuidoost-Azië. Tijdens de bijeenkomst werden speciale gebeden uitgevoerd. 

Anders dan in andere islamitische landen staan er in Indonesië geen straffen op het niet volgen van de ramadan. Wie ondanks de regels van het geloof het vasten breekt, hoeft in de archipel niet bang te zijn voor vervolging. 

Veel restaurants zijn tijdens het vasten overdag gewoon open. Wel wordt er minder bediend en worden de mensen verzocht discreet te zijn met eten en drinken. 

Op 31 augustus loopt de ramadan ten einde. Dit wordt wereldwijd uitbundig gevierd tijdens het grote Suikerfeest. Na zonsopgang wordt dan het eerste zoetige eten genuttigd om te vieren dat de maand van vasten voorbij is. De hele dag staat in het teken van lekker eten en feestvieren.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors