Plannen voor orang-oetan eiland bij Sumatra

21 oktober 2011 door Getaway Travel

Britse dierenbeschermers willen voor de kust van Sumatra vier speciale eilanden voor zieke en gewonde orang-oetans creëren. Op dit moment leven vijftig dieren in kooien omdat ze te zwak zijn om in het wild te overleven.

De dierenbeschermers zijn op zoek naar geschikte eilanden voor de noordkust van Sumatra, waar de orang-oetans in alle vrijheid kunnen leven. De apen kunnen niet zwemmen en zullen daarom niet snel ontsnappen.

Graslandbosjes, grachten en bomen moeten de stukken land aapvriendelijk maken. Idealiter liggen de eilanden dicht bij het vasteland en is er genoeg zoet water. Een uitdaging, aangezien veel water vervuild is op Sumatra. 

De vijftig apen, die er moeten gaan wonen, leven nu in kooien van drie bij vier meter. Het gaat veelal om vluchtelingen uit bossen die niet meer bestaan. Orang-oetans komen alleen nog maar voor op Borneoen Sumatra en zijn ernstig bedreigd.

De Britse dierenbeschermers zetten zich al jaren in voor de apen. Ze hebben in het afgelopen decennium al 150 orang-oetans in het wild uitgezet.

Hoewel de eilanden echt bedoeld zijn voor de vijftig gevangen apen, hopen de Britten ook dat het project de Indonesiërs meer leert over de bescherming van de orang-oetan. 

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors