Indonesie.nl Win 2 vliegtickets op Tong Tong Fair

Win 2 vliegtickets op Tong Tong Fair

3 april 2011 door Getaway Travel

De 53e editie van de Tong Tong Fair, het grootste Euraziatische festival ter wereld, gaat op 25 mei van start. Indonesie.nl is er uiteraard weer aanwezig en ook dit jaar geven we weer twee vliegtickets naar Indonesië weg!

De Tong Tong Fair, voorheen Pasar Malam Besar en Pasar Malam Tong Tong, is een zinnenprikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn samen, in een archipel van tenten. Het festival biedt de beste mix van oost en west in een internationaal programma met muziek, dans, literatuur, toneel.

Entreekaartjes en vliegtickets winnen

Indonesie.nl geeft op de Tong Tong Fair twee tickets naar Indonesië weg! Wil jij ze winnen? In de entree-hal bij Toko Tong Tong staat de Indonesie.nl ton.Vul op een formulier jouw gegevens in en aan het eind van de fair trekken wij een winnaar. De winnaar wordt bekend gemaakt in onze nieuwsbrief. 

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten is dit jaar de wereldpremière van North Sea Paradise, een voorstelling van de gitaristen Makana uit Hawaii en Balawan uit Bali, samen met de Nederlandse videokunstenaar Martijn Grootendorst (een eigen productie van het Tong Tong Festival).

Daarnaast biedt het festival een themaprogramma ter ere van de 100e geboortedag van schrijver/journalist/activist Tjalie Robinson — een van de oprichters van de Tong Tong Fair — met o.a. theater uit Bandung: de Indonesische groep Behind the Actors maakte de multimediale voorstelling Cuk & Cis, gebaseerd op twee verhalen die Robinson schreef onder het pseudoniem Vincent Mahieu. Met steun van Hivos komt het gezelschap naar Nederland.

Yogyakarta

Stichting Tong Tong presenteert dit jaar een themaprogramma rond kunstenstad Yogyakarta. Er is een bijzonder programma met klassieke hofdansen van het hof van de Paku Alam, een van de twee vorstenhuizen van Yogya. De beroemde poppenspelers Ki Ledjar Soebroto en Ananto Wicaksono spelen Wayang Willem, over het leven van Willem van Oranje. En twee van de spraakmakendste moderne kunstenaars van Indonesië zijn te gast, Rolly Lovehatelove en Anto Arief, i.s.m. Galerie Artipoli.

Uit Yogyakarta komt ook het krontjongensemble Za’Unine; zij zijn twaalf dagen lang het huisorkest. Gedurende het eerste weekend treedt als gast Sundari Soekotjo met hen op, de beroemdste krontjongzangeres van Indonesië van dit moment.

Dans en muziek

Er komen meer Indonesische dans- en muziekgroepen naar het festival: uit Medan in Noord-Sumatra komt de groep Ria Agung Nusantara. Daarnaast groepen uit Zuid-Sulawesi (Makassar) en het Sultanaat Banjar, in Zuid-Kalimantan. Mode-ontwerper Suroso uit Yogyakarta geeft batik-workshops en -modeshows.

Ter gelegenheid van het 60-jarig verblijf van Molukkers in Nederland, presenteren stichting BUAT en Stichting Tong Tong op woensdag 1 juni een bijzonder programma met muziek, dans, kledingtradities, workshops en een talkshow.

Daarnaast biedt het Tong Tong Festival dit jaar opvallend veel toneel van hoge kwaliteit door met name jonge Indisch-Molukse theatermakers, bekende Indische artiesten als Andy Tielman, Yvonne Keuls, Wieteke van Dort, drie boekpresentaties en drie cd-presentaties.

Het Indorock Café is dit jaar vergroot (meer ruimte om te dansen en een groter terras) en nieuw is de Den Haag Danst-Dome waar allerlei programma-onderdelen op dansgebied worden geprogrammeerd: voorstellingen, workshops en openbare repetities.

Het complete programma staat op de festivalsite: www.tongtongfestival.nl.

Indische keuken

Nieuw is dit jaar een prachtige tentoonstelling over de Indische keuken, een van de oudste fusionkeukens van de wereld. Het is een soort ‘vaste opstelling’ die drie jaar achtereen blijft staan, met steeds een nieuwe aanvulling.
 
De tentoonstelling beschrijft de Indische keuken en Indische eetcultuur, maar vertelt ook de ontstaansgeschiedenis, die zo nauw verbonden is met de Indische  geschiedenis en de gemengde groep Nederlanders uit Indië.

Daarnaast zal de grande dame van de Indische keuken, Bea Berens-Sleebos, culinair spreekuur houden in de expositie in het Cultuurpaviljoen. Leg uw prangende kookvraag aan Bea voor. Ze houdt elke dag spreekuur, uitgezonderd 28 en 29 mei. Die dagen wordt zij door andere kenners vervangen: Maud Abbink en Lotje de Jongh.

Grand Pasar

De Grand Pasar is de naam voor de beurs van de Tong Tong Fair. Een bezoek aan deze beroemde East-meets-West-beurs (met het oppervlak van een voetbalveld) is een zintuiglijke reis waar geur, kleur en klank om voorrang strijden. Het aanbod varieert van (antieke) meubels, woonaccessoires, kookgerei, stoffen, kunst, Yogya-zilver, antiek, curiosa, textiel, kleding, boeken, sieraden, edelstenen, vruchten, tropische planten, kruiden en specerijen en vele andere prachtige hebbedingen en weggevers.

Het Indonesië-Paviljoen is een onderdeel van de Grand Pasar maar gehuisvest in een apart, naastgelegen, paviljoen. Door de smalle straatjes, uitpuilende winkeltjes, typische geuren en djaits (kleermakers) waan je je op een avondmarkt in Zuidoost-Azië. Al sinds de jaren ’70 komen er standhouders over uit Indonesië voor deelname aan de Indische manifestatie in Den Haag.

Dagkaarten 53e Tong Tong Fair

Normaal doordeweeks € 11,50
Normaal za of zo € 14,50
65+ doordeweeks € 7,50
65+ za of zo € 9,00
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 4,50
CJP € 9,50

N.B.: Hemelvaartsdag telt als doordeweekse dag.

Open: dagelijks 12-22 uur.
Locatie: Malieveld, Koningskade, 2596 AA Den Haag
Organisatie: Stichting Tong Tong, Bezuidenhoutseweg 331, 2594 AR  Den Haag
Meer informatie: tel. 0900 – 7272 762, € 0,45 p.min.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors