Indonesie.nl Jakarta kleurt groen in 2015

Jakarta kleurt groen in 2015

16 december 2014 door Getaway Travel

De gemeente van Jakarta is van plan zes parken te bouwen in drie maanden tijd. Elke gemeente in de stad krijgt zo zijn eigen plantsoen. Het groen is bedoeld om kinderen een nieuwe en veilige plek te bieden om te spelen.

De parken worden gebouwd in woongebieden en zijn ontoegankelijk voor motorvoertuigen. Het is de bedoeling dat de speelplaatsen goed worden onderhouden in de hoop dat kinderen in deze ruimtes blijven spelen en geen andere plekken opzoeken. 

Naast de gemeente helpen ook vrijwilligers en donateurs mee bij het verwezenlijken van het project.  

Proefproject

Volgens Veronica Tan, de vrouw van de gouverneur van Jakarta en hoofd van de Family Welfare Association (PKK), is het zes parken plan slechts een proefproject. Het uiteindelijke doel is het bouwen van twee kinderparken per wijk.

Meer groen en openbare ruimtes

Ook streeft de organisatie naar een openbare ruimte waar jongeren verschillende activiteiten kunnen verrichten, zoals televisie kijken of computeren. Dit wordt gezien als een gezond vermaakalternatief.

Jakarta Parks en Cemeteries Agency hebben aangegeven dat de gemeente in 2017 ongeveer dertig procent van de stad wil omzetten in groen en openbare ruimtes. 

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors