Recordbrekende Lontong

7 februari 2012 door Getaway Travel

Na drie dagen zwoegen werd afgelopen zondag in Jakarta een recordbrekende Longtong gepresenteerd om het einde van het Chinese Nieuwjaar te vieren. Lontong Cap Go Meh is een rijstcake die op de 15e dag van het Chinese nieuwe jaar, Cap Go Meh, de belangrijkste maaltijd is voor Chinese Indonesiërs.

De Lontong is 150 meter lang geworden met een diameter van ruim tien centimeter. Twintig ambtenaren, 250 kilo rijst en 100 kilo bananenbladeren waren nodig om de Chinese reuzesnack te maken. Na de ceremonie werd de cake in stukjes gesneden en samen met kip of vegetarische curry aan het publiek geserveerd.

Het recordbrekende gerecht is een cadeau van het stadsbestuur van Jakarta  aan bewoners van Jakarta van Chinese afkomst. Ze willen hiermee hun tolerantie naar de Chinezen laten zien. Ondanks dat maar drie procent van de bevolking Chinees is, wordt Chinees Nieuwjaar toch groots gevierd in heel Indonesië.

Tot het jaar 2000 was het nog verboden voor Chinezen om Chinees Nieuwjaar in het openbaar te vieren in Indonesië. Toen werd het besluit uit 1967, waarin stond dat het verboden was voor Chinezen om hun nieuwe jaar in het openbaar te vieren, omvergeworpen door de regering.

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors