Indonesie.nl Sumatraanse neushoorn overgeplaatst

Sumatraanse neushoorn overgeplaatst

3 november 2015 door Anne-Sietske de Graaf

De Sumatraanse neushoorn Harapan is afgelopen vrijdag verhuisd van zijn geboorteplek Cincinnati Zoo in Ohio naar Sumatra om zijn soort te redden. Het achtjarige  mannetje is één van de weinige van zijn soort, omdat  het dier met uitsterven wordt bedreigd. 

Harapan moest een afstand van 16.000 kilometer over land, zee en lucht afleggen. Zijn reis duurde vijftig uur. Verzorger Paul Reinhart en dierenarts Jenny Nollman reisden  met hem mee naar Sumatra. Zondag kwamen zij aan bij de Sumatran Rhino Sanctuary.

Eerder succes

Drie jaar eerder is zijn broer Andalas  met succes overgeplaatst naar het natuurreservaat. Daar heeft hij zijn vrouwtje Ruta gevonden die nu in verwachting is van hun tweede kalf. De dierentuin en de Sumatran Rhino Sanctuary hopen dat ook Harapan hier zijn vrouwtje vindt en gaat voorplanten om uitsterven van de Sumatraanse neushoorn te helpen voorkomen.

Sumatran Rhino Sanctuary

De Sumatran Rhino Sanctuary is onderdeel van het Sumatran Rhino Conversation Program. Het doel van deze organisatie   is de populatie van de Sumatraanse neushoorn vergroten en beschermen door die bedreigde dieren bij elkaar te brengen om voort te planten. 

De Sumatraanse neushoorn

De Sumatraanse neushoorn is met uitsterven bedreigt, de populatie is niet groter dan honderd neushoorns. De diersoort is de kleinste neushoorn ter wereld. Hij kenmerkt zich door zijn harige vacht en twee kleine hoorns.

 

Specialisten Indonesië

Meer Indonesie.nl

Sponsors