Balinese massage

Balinese massage

door Getaway Travel

In Bali kun je de beste massages en schoonheidsbehandelingen krijgen, dat staat als een paal boven water. Bijna nergens ter wereld word je zo vertroeteld als op dit eiland. Je hebt de keuze uit hoofd-, rug- of gezichtsmassages, Thaise massages, manicure, pedicure, acupunctuur of reflexologie. En dat alles tegen schappelijke prijzen.

Mandi Lulur

Een van de meest bekende en traditionele massages die je hier kunt 'ondergaan' is de Mandi Lulur, uitgesproken als lu-lur. Als je een echte lulur-behandeling krijgt zul je absoluut genieten want dit is van oorsprong een koninklijke massage.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesie

De Mandi Lulur komt eigenlijk uit centraal-Java en werd toegepast in koningshuizen op jonge bruiden. Veertig dagen voordat de vrouw ging trouwen kreeg zij een dagelijkse massage en een huidbehandeling van de oudere vrouwen. De behandeling moest ervoor zorgen dat de bruid op en top relaxed zou zijn op de dag van haar huwelijk. Hierdoor was de kans op zwangerschap groter.

Het was ook een uitgelezen kans voor de oudere vrouwen om de bride-to-be nog wat tips en wijsheden over het huwelijkse leven door te geven.Tegenwoordig is de Mandi Lulur een veelgebruikte massage en huidbehandelingsritueel in Bali. En gelukkig kan nu iedereen hiervan genieten, zowel man als vrouw en niet alleen de aanstaande, koninklijke bruiden.

Bloemenbad

De Mandi Lulur begint met een uitgebreide massage van een een klein uur gevolgd door een bodyscrub met een mengsel van jasmijn of kokosnoot en veel kruiden. Tenslotte wordt het lichaam nog eens ingewreven met yoghurt en honing.

En omdat je natuurlijk niet de hele dag wilt ruiken naar een kruidig hongingsnoepje mag je daarna even uitweken in een warm bad met bloemen onder het genot van een kopje gemberthee. Deze twee uur durende behandeling is het ultieme gevoel van ontspanning.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors