Fauna Bali

Fauna Bali

door Getaway Travel

Het meeste wildleven kun je vinden in de bossen van Bali Barat National Park op West-Bali. In 1941 is Bali Barat tot nationaal park verklaard en daarmee een beschermd natuurgebied geworden, omdat men het uitsterven van de Balinese tijger wilde voorkomen. Dit is helaas niet gelukt. Tegenwoordig is het doel van het park de regenwouden en het bijbehorende wildleven te beschermen.

Dieren Bali

Dieren die je hier onder andere kunt spotten zijn: luipaarden, herten, wilde buffels, slangen, leguanen, schildpadden, apen, gekko's, grote spinnen en schorpioenen. Een bijzondere diersoort op het eiland is de wilde banteng. De banteng is een wild rund uit de bossen van Zuidoost-Azië, waar het merendeel van het Balinese vee van afstamt. Het park is onder andere voor de bescherming van dit dier opgericht.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Vogels

Bali is zeer rijk aan vogels. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten waargenomen op het eiland. Van de 300 verschillende soorten zijn er meer dan 160 te vinden in Bali Barat. Er leven vooral zee- en kustvogels. De meest bijzondere daarvan zijn de bruine Gent en de kleine Fregatvogel.

Bali Barat is ook een van de weinige plekken op Bali waar het ernstig bedreigde vogeltje en tevens Bali's mascotte, de Bali Starling (Balinese spreeuw), nog te zien is. De Balinese spreeuw is de meest bedreigde vogelsoort ter wereld. Daarom zijn ze in Bali Barat een 'Recovery Project' gestart om deze vogel van uitsterven te redden. Er leven naar schatting nog zes van de vogeltjes in het park, dus je moet wel erg veel geluk hebben om er één te zien te krijgen.

Ook de kleine geelgekuifde kakatoe is in de loop der jaren steeds minder soortgenoten tegengekomen in het park, zijn voortbestaan wordt echter in mindere mate bedreigd.

Schildpadden

Een ander dier wiens voortplanting wordt bemoeilijkt is de groene zeeschildpad. Op Bali vindt de meest intensieve jacht ter wereld op deze dieren plaats. De gevangen schildpadden worden niet gedood maar levend in stukken gesneden.

Het schildpaddenvlees wordt gebruikt tijdens ceremonies en voor de vervaardiging van souvenirs. Het is verboden om de schilden te verkopen of te exporteren.

Altijd al met schildpadden willen zwemmen? De Karetschildpad wordt erg veel gezien aan de noordkust van Bali Barat. Net ten oosten van het park is er een project gestart voor de bescherming van deze schildpaddensoort.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors