Flora Bali

Flora Bali

door Getaway Travel

De tropische regenwouden op Bali strekken zich vanuit het noorden over het hele eiland. In het westen zijn ze het indringendst. In de regenwouden groeien bomen die tot in de hemel reiken. Bali kent meer boom- en plantensoorten dan heel Europa.

In het westen, in het Bali Barat National Park, vind je meer dan 200 soorten planten. In de reusachtige, tropische bomen kunnen allerlei soorten varens en honderden soorten wilde orchideeen groeien. Een aantal boomsoorten hebben een religieuze en spirituele betekenis bij de bevolking. Bepaalde soorten bomen zijn geassocieerd met het hindoeisme. Ze worden gebruikt bij rituelen of bij begraafplaatsen.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 227 reizen naar Indonesie

Sawa's

Op de zuidelijke hellingen van de bergen is het uiterst vruchtbare landschap sterk gecultiveerd. Hier liggen sawah's of rijstvelden. De aarde en het klimaat van Bali is echter geschikt voor een breed scala aan planten.

Door de overvloed aan goedkope arbeid kan elk stukje grond worden bewerkt. Zo zijn er ook kokospalmen, tropische fruitbomen, koffieplantages en wijngaarden. Bepaalde soorten flora komen echter alleen voor op de koelere en hoger gelegen gebieden zoals de hydrangeasbloem. Op de bergen kunnen door de lagere temperatuur ook naaldbomen groeien. Bali is echter ook rijk aan bloemen.

Bloemen

Door de voorliefde van de Balinezen voor bloemen zie en ruik je ze overal. In de vele binnenplaatsen, tuinen, straten en tempels vind je allerlei hibiscus, bougainvilles, jasmijn, waterlelies, magnolias, frangipani en een veelvoud aan orchideeën.

Net boven het midden van Bali in de botanische tuinen van Bedugul kun je op 130 hectare 500 soorten orchideeen en 700 soorten bomen bekijken. Maar ook de Balinezen zelf schuwen het gebruik van bloemen niet. Danseressen dragen bloemen in hun haar en als sieraad.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors