Top 4 bezienswaardigheden in Lovina op Bali

Top 4 bezienswaardigheden in Lovina op Bali

door Tessa Voncken

Dat een rondreis door Bali populair is, hoeven we je niet te vertellen. De meeste mensen verblijven in het zuiden van het eiland. Zonde. Want geloof ons, het noorden van Bali is minstens zo mooi en een stuk rustiger.

Lovina is een gebied van kleine dorpjes aan een ruim acht kilometer lange kust in Noord-Bali. De gemoedelijke sfeer, zwarte lavastranden en palmbomen wisten al vroeg een aantal avonturiers te charmeren. Maar het toerisme heeft zich er nooit zo ontwikkeld als in het zuiden. De stranden zijn misschien niet zo mooi als in het drukke zuiden, maar je hebt ze nog wel voor jezelf. En in de omgeving is van alles te beleven. 

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Wát er dan allemaal te doen is? Wij zetten de vier leukste bezienswaardigheden voor je op een rij!

4. Brahma Vihara Ashrama-klooster

Het zwarte lavasteen steekt fel af tegen de blauwe lucht. Waterlelies staan in bloei en in ieder nisje spot je een Boeddhabeeld. Door de vele stoepa’s op verschillende etages snap je direct de vergelijking met dat andere, wereldberoemde boeddhistische heiligdom in Indonesië.

Het Brahma Vihara Ashrama-klooster is het enige boeddhistische klooster van Bali en wordt ook wel de kleine Borobudur genoemd. Het klooster ligt op zo’n elf kilometer van Lovina en is gebouwd op een heuvel, vanwaar je geniet van het uitzicht over de sawa's en de Balinese zee. 

3. Air Panas Banjar Hot Springs

Vanuit de tropische tuin hoor je het water al kletteren. Eenmaal dichterbij zie je het uit de monden van acht uit steen gehouwen, draakachtige wezens stromen. Via een overloop komt het water terecht in een tweede en dan in een derde bad, met een heldergroene kleur. 

In de heuvels van Banjar vind je naast het Brahma Vihara Ashrama-klooster ook de Air Panas Hot Springs. Voor de locals zijn de heetwaterbronnen een populair uitje in het weekend. Het zwavelhoudende water van de bronnen is altijd een aangename 38 graden Celsius. Volgens de lokale bevolking zou het een helende werking hebben. 

2. Sekumpul-waterval

De Gitgit- en de Tegenungan-watervallen ken je vast al, het zijn de meest bezochte van Bali. Maar wist je dat de Sekumpul-waterval door veel reizigers als de mooiste wordt beschouwd? Het water stort in meerdere verdiepingen naar beneden en wordt omgeven door varens en allerlei tropisch groen. Het levert een schilderachtig plaatje op.

Vanuit Lovina bereik je de waterval in ongeveer een uurtje. Geen straf, want je rijdt midden door de rijstvelden. Trek wel goede schoenen aan als je de waterval bezoekt, het is er behoorlijk glibberig.

1. Dolfijnen spotten

Met de slaap nog in je ogen stap je in het donker aan boord van de boot. Knikkebollend vaar je over het water, vechtend tegen de vermoeidheid. Maar als je plotseling in het licht van de opkomende zon een rugvin van een dolfijn boven het water uit ziet komen, ben je in ‘één keer klaarwakker. Hier sta je graag een paar uur eerder voor op!

Wanneer je tijdens een vakantie op Bali naar Lovina afreist, is het spotten van dolfijnen een must. Er zwemmen verschillende scholen dichtbij de kust en hoewel het een populaire excursie is, is het meer dan de moeite waard.

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk hier de beste deals voor een rondreis door Bali.

Fotocredits: Ken Marshall | Dion Hinchcliffe | Holiday Photos | Vladimir E

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors