Winkelen Bali

Winkelen Bali

door Getaway Travel

Bali is hét shoppers-paradijs van Indonesië. Vooral de grote steden in het zuiden van het eiland beschikken over de meest uiteenlopende soorten pasars (markten) en winkeltjes waar je alles kunt vinden.

Kleding, elektronica, parfums, cosmetica, maar ook prachtige ambachtsproducten zoals Balinese schilderijen, batikstoffen en houtsnijwerken… Wie voor vertrek zijn koffers wil vullen moet naar Kuta, Ubud of Denpasar.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 235 reizen naar Indonesie

Denpasar

De beste aanbiedingen vind je in Denpasar. In de hoofdstad van Bali staan veel outlets waar ze cosmetica- en parfumproducten tegen spotprijzenverkopen. Daarnaast zijn er veel kledingzaken met de meest uiteenlopende volwassen- en kinderkleding, maar natuurlijk wel in kleine Indonesische maatjes.

Ook voor elektronica en huishoudelijke artikelen kun je in Denpasar goed terecht. Daarnaast ligt in Denpasar de grootste traditionele markt, de Kumabasarimarkt bij de Badungrivier. Deze markt staat bekend om zijn kunstnijverheid en textiel.

Ubud

Ubud is de plek voor traditionele Balinezen producten. In het culturele centrum van Bali vind je vooral de meer kunstzinnige producten. Er zijn allerlei winkeltjes met prachtige sieraden, leren artikelen en zilverwaren. Heb je altijd al een maatpak willen hebben? Dan is ook dit jou uitgelezen kans. De kleermakers beschikken hier over de beste kwaliteitstoffen, waaronder de Balinese ikat (een batiksoort die de Balinezen hebben geperfectioneerd).

Het stadje kent een rijke geschiedenis op het gebied van schilderkunst en de winkels puilen er dan ook mee uit. Een groot deel van het aanbod is echter zeer toeristisch. Voor origineel werk kun je het beste één van de vele galerieën bezoeken, waar je vaak de kunstenaar ook zelf kan ontmoeten.

Rondom Ubud liggen ook allerlei ambachtsdorpjes met een eigen specialisatie. Dorpjes met bamboeproducten, maskers, schilderkunst en goud- en zilver. In Ubud vind je ook één van de meest uitgebreide pasars, de Ubud markt.

Kuta

In het toeristenmekka Kuta is het aanbod helemaal aangepast aan de Westerse toerist. Kuta heeft veel bekende Westerse winkelketens, met jammer genoeg ook de bekende Westerse prijzen. Daarnaast vind je in de vele kraampjes typische souvenirs.

In Kuta zijn ook veel winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van antiek en speciale kunstobjecten. Voor de leek kan het moeilijk zijn om echt van nep te onderscheiden. Het is dan ook handig om je in de producten te verdiepen.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors