Landschap Bali

Landschap Bali

door Getaway Travel

Het landschap van Bali wordt gedomineerd door acht vulkanische bergen die zich uitstrekken van de oost- naar de westkust. Verder wordt het gevarieerde landschap gekenmerkt door weelderige regenwouden, originele kratermeren, snel stromende rivieren en diepe ravijnen.

Stranden Bali

Bali heeft hagelwitte stranden in het zuiden. De andere stranden hebben grijs of zwart vulkaanzand. Slechts een kwart van Bali, voornamelijk het westelijk gedeelte, beschikt over natuurlijke vegetatie. De noordelijke hellingen van de vulkanen zijn in tegenstelling tot de zuidelijke hellingen vrij steil. Op de zuidelijke hellingen in Centraal-Bali is het landschap uiterst vruchtbaar.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Daar zijn dan ook de sawa's, rijstvelden te vinden. Naast rijst worden er in het zuiden ook produkcten als cacao, koffie, groentes, specerijen en zelfs druiven verbouwd. Naast de groene rijstvelden, koffieplantages en wijngaarden zijn er ook vele wuivende kokospalmen en tropische fruitbomen te vinden.

Eiland der Goden

Op de hellingen van de bergen groeien weelderige kruipplanten als varens en prachtige orchideeen. Bij het zien van al dat natuurschoon is het niet moeilijk te begrijpen dat Bali ook wel 'het eiland der goden' wordt genoemd.

Uit de bergen wordt het water, afkomstig van de zware regens, afgevoerd naar een aantal rivieren en meren. Het water stroomt van de hellingen en vormt diepe ravijnen op weg naar de lager gelegen gebieden aan zee.

Gunung Agung

Bali heeft twee actieve vulkanen. De Gunung Agung (3.142 m) en de Gunung Batakaru (2.275m). Bij de laatste uitbarsting van de Gunung Agung in 1963 vielen er 2.000 doden. Tropische regenwouden vind je maar op een paar plekken op Bali. Het noordelijk deel van Bali is echter net als het westelijk deel bedekt met tropisch regenwoud.

In het noorden zijn ook een aantal meren en enkele diepe ravijnen te vinden. Het zuidelijk gedeelte van Bali is vrij vlak en helemaal ontwikkeld voor toeristen.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors