Sfeer proeven op Ambon

Sfeer proeven op Ambon

door annet van de meulen

Zwevend boven Ambon krijg je al een goede eerste indruk van het eiland: strand, bergen en heel veel groen. Eenmaal voet aan Ambonese wal gezet blijkt er nog veel meer te beleven. Een bezoekje aan het strand, een trip door de bergen of een bezoek aan Fort Amsterdam.

Stranden

Zin in een dagje Bounty stranden en relaxen in de zon? Er is geen gebrek aan stranden op Ambon, maar wat zijn de perfecte plekjes?

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

In de ochtend is Liang Beach op z'n best. Rond het middaguur wordt het vloed en verdwijnt de mooie zandstrip waar heerlijk op gezond kan worden. Omgeven door palmbomen is dit een perfecte plek. 's Ochtends om te zonnen en 's middags om lekker rond te dobberen.

Santai beach, in het Nederlands vertaald als 'kalm', doet zijn naam eer aan. Een klein, overwegend rustig strandje. Plaats om te zonnen, maar ook plaats om gezellig te eten aan een van de zitjes onder de bomen.

Trip door de bergen

Nog niet overtuigd van de indrukwekkende natuur na een dag strand? Stap achterop een ojek en maak een trip door de bergen.

Ojeks zijn het vervoermiddel voor bezoekers op Ambon. De scootertaxi's brengen je overal naar toe voor een lage (vooraf afgesproken) prijs. Een rondje eiland is zo geregeld. Een echte aanrader is een dag door de bergen en langs de kust achterop de scooter. De Indonesische flora en fauna ontdekken met de wind in je gezicht en een zonnebril op je neus. Vergeet niet om je goed in te smeren!

Bezienswaardigheden

Ambon bezit een rijke geschiedenis en cultuur die verspreid over het eiland terug te vinden is. Een bezoekje aan het koloniale verleden kan bij Fort Amsterdam, het tweede Nederlandse fort op Ambon. Het fort dient tegenwoordig vooral als huisvesting voor zwaluwen, maar het uitzicht vanaf de derde verdieping is nog altijd de moeite waard. Eenmaal boven is het duidelijk waarom dit destijds een strategisch punt was voor de Nederlanders.

Het museum op het eiland is niet tot in de puntjes geregeld. Ondanks dat is het wel leuk om een kijkje te nemen in de geschiedenis van Ambon. Er worden vele voorwerpen tentoon gesteld op een laagdrempelige en daarom verfrissende manier.

Erg indrukwekkend is het Ambon War Cemetry met veel graven voor de onbekende soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn voornamelijk veel Australische soldaten begraven, maar er liggen ook Engelsen en Nederlanders. Het contrast tussen het bruisende drukke Ambon City en dit stuk eerbiedige stilte is groot en misschien daarom ook extra bijzonder.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors