Veel (niets) doen

Veel (niets) doen

door Angelina

Veel doen en veel niets doen, dat was ons criterium bij het kiezen van onze volgende reisbestemming waar we ' the best of both worlds' zouden krijgen. De keuze was eigenlijk snel gemaakt, Indonesië. Het land van cultuur, natuur, avontuur, lekker eten maar ook van bezinning en innerlijke rust. Alle facetten die ons wensenlijstje tegemoet kwamen. Ons plan was om de eerste week vooral veel te ondernemen om vervolgens daarna helemaal niets te doen.

Daarom begonnen wij op het adembenemende eiland Java. Eigenlijk was er maar een woord voor, wauw! Op Java wonen 115 miljoen mensen terwijl het eiland maar 4 keer zo groot is als Nederland. Per auto reden wij in 5 dagen vanuit het Zuiden (Yogyakarta) richting Noorden (Surabaya), met alle tussenstops en verkeersperikelen van dien. Natuurlijk onder begeleiding van de Michael Schumacher van Java. Zelf auto rijden op Java is gekkenwerk, niet doen! Bij elke mogelijke gelegenheid lieten wij de verkeerschaos voor wat het was en doken we in de parels van Java.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Onderweg hebben wij diverse abc'tjes bezocht als de Borobodur tempels en de Pramanan tempel, beide verscholen in prachtig mystieke settings. Maar ook de fascinerende rijstvelden, koffieplantages, theeplantages en vele Centraal-Javaanse dorpjes waar geen toerist te bekennen was maar waar wij altijd wel een oud Javaans dametje tegenkwamen dat vloeiend Nederlands spreekt. Onze "cherry on top" was het beklimmen van vulkaanberg Bromo.

Ons checkpoint heette Yoshi's Guesthouse. Deze herberg ligt midden in de wolken verscholen op 2000 meter hoogte, met een schitterend uitzicht op het dal dat rijk is aan idyllische boerderijtjes en rijstvelden. Die nacht zouden we wakker geschud worden door het personeel om op tijd aan te sluiten voor de beklimming van vulkaan Bromo. Het schema was strak. Eerst met de jeep, dan te voet, dan te paard, dan te voet. Gaan. Maar het was meer dan de moeite waard!

Een oase van rust en bezinning kwam over ons heen. Nu waren wij klaar om aan onze reis naar Bali te beginnen. Tijd om vanaf nu lekker veel niets te doen!

Pure ontspanning troffen wij aan bij ons eerste resort, The Viceroy. De reviews op Tripadvisor waarschuwden ons al. Een super de luxe resort op een schitterende locatie in de jungle. Maar het overtrof al onze verwachtingen. Het was alsof we in een droom waren beland. Het ontvangst in het resort ging bijna op een Koninklijke manier. Alles tip top verzorgd. Totaal verbijsterd en helemaal onder de indruk door het vriendelijke ontvangst en inspirerende omgeving, werden wij begeleid naar ons "verblijfje."

Een 2-persoons villa van maar liefst 300 m. Zeer smaakvol ingericht met eigen zwembad en alle faciliteiten die je maar kunt voorstellen! We kwamen om niets te doen maar af en toe spabehandeling met de lekkerste massages en oliën konden wij natuurlijk niet afstaan. En dan het ontbijt…eggs benedict met kaviaar, heerlijke pancakes, sublieme cappuccino, fruit shakes met crushed ice, fruit waarvan je het bestaan niet afwist? Alle zintuigen worden geprikkeld als je in The Viceroy verblijft!

Ons tweede walhalla op Bali was het Komaneka resort. Ook dit resort is adembenemend mooi aangelegd. Midden in de rijstvelden. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de rijstvelden die ' s nachts ook nog eens worden verlicht door tientallen romantische lampionnetjes. Overdag een boekje lezen aan het fantastische zwembad midden in de jungle en s' middags een overheerlijk lunch nuttigen. Of even shoppen op Monkey Forrest road. Niet bepaald een straf. Op en top genieten dus in een omgeving met ultieme luxe en service. Op je wenken bediend worden krijgt op Bali een heel nieuwe betekenis!

Tijdens het verblijf in Komaneka lieten wij ons niet alleen verwennen door de overweldigende natuur waar we in vertoefden, maar ook door het smaakvolle interieur van het hotel! Zo nu en dan ondervonden wij een actief moment. En dan sleepten we onszelf met veel moeite richting de rivierbedding om ook hier weg te spacen tijdens een spabehandeling. Op de achtergrond hoor je de rivier stromen. Te midden van een levendige jungle werden we in prachtige ruimtes verwend met overheerlijke massages en scrubs. Herboren gingen wij weer naar huis.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors