Top 5 onontdekte plekjes van West-Java

Top 5 onontdekte plekjes van West-Java

door Nena van Bakel

Hoewel veel mensen door het gebied tussen de metropool Jakarta en de beroemde Borobudur- en Prambanan-tempels heen reizen, heeft West-Java ontzettend veel te bieden. Kijk tijdens je rondreis door Java eens verder dan de steden Bogor en Bandung en bezoek prachtige natuurparken, zwarte vulkanische stranden en kleurrijke botanische tuinen.

Geen idee waar deze plekken zoal te vinden zijn? Wij helpen je graag een handje op weg met deze top vijf onontdekte plekjes die je bezoekt tijdens je vakantie op West-Java!

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

5. Stranden van Pangandaran

In de regio Pangandaran vaar je door de bijzondere Green Canyon, spring je van de rotsen de groenblauwe rivier in en vind je fijne surfstranden. Hoewel de vulkanisch zwarte zandstranden misschien niet helemaal opboksen tegen de ongerepte witte stranden van Bali, is Pangandaran toch een aantrekkelijke, vriendelijke en rustige plek om aan te sterken voordat je vertrekt op een tour langs de bezienswaardigheden van het binnenland.

Eet in de avond versgevangen zeevruchten en bezoek de volgende ochtend het Pangandaran National Park, gelegen midden in de jungle van West-Java. Wandel de Boundary Trail, een natuurlijk pad dat langs de jungle loopt en langs de Goa Cirengganis grot komt. Pas wel op met regen, dan zijn de wegen hier erg glad en wordt het wandelen gevaarlijk.

4. Cianjur

Bekendstaan om de kwaliteit van de rijst die je verbouwt? Daarvoor moet je in Cianjur zijn, een stadje gelegen tussen Bogor en Bandung. Zoals je al verwacht, is de stad omgeven door glinsterende groene rijstvelden die zich uitstrekken zover je ogen reiken.

Hoewel Cianjur niet barst van de fantastische bezienswaardigheden of activiteiten, leg je hier juist contact met de locals en ervaar je de echte cultuur van Java. Verken de fijne paden tussen de gebieden van de bergdorpjes en overnacht hier in de beste homestays van West-Java. Bezoek ook de nabijgelegen botanische tuin Taman Bunga Nusantara, waar je de kleurrijke bloemen en de strak onderhouden tuin bewondert.

3. Gunung Gede Pangrango National Park

In een van de kleinste nationale parken van Indonesië, het Gede Pangrango National Park, vind je watervallen, meren en rivieren, ruige vulkanische landschappen, tropische regenwouden en zelfs moerassen. Maar de grootste attractie van het park is toch wel de klim naar de 2958 meter hoge piek van de nog vulkanisch actieve Gunung Gede.

Deze klim brengt je naar de top waar je met helder weer Jakarta, Cirebon en zelfs het aan de zuidkust gelegen Pelabuhan Ratu ziet. Maak na tweeënhalf uur klimmen een stop bij de warmwaterbronnen die je onderweg tegenkomt.

Vroeg in de ochtend kan het aardig koud zijn, temperaturen van zo'n vijf graden zijn heel normaal.. Neem als je van plan bent deze tien uur durende tocht te maken dus genoeg warme kleding mee.

2. Cirebon

Ook het stadje Cirebon ligt buiten de toeristische route en is een culturele melting pot aan de zonovergoten noordkust van Java. Vergeleken met andere Javaanse steden, is Cirebon verfrissend relaxt. Ooit was de basis van het oude Islamitische rijk hier te vinden, maar tegenwoordig is de stad meer een cocktail van de Javaanse, Sundanese en de Chinese cultuur.

En met meerdere eerbiedwaardige kratons, een bloeiende batikindustrie en een van de grootste vissersvloten van de noordkust, is Cirebon een waardevolle tussenstop voor zeevruchtenliefhebbers en nieuwsgierige reizigers. Bezoek het in art-decostijl gebouwde stadshuis en eet een taartje in de oude Nederlandse villa La Palma.

1. Kebun Raya Bogor

Tot slot vind je in Bogor de oudste botanische tuin van heel Azië, met wel meer dan vijftienduizend boom- en plantensoorten. Wandel over de grote, brede lanen door de tuinen en bekijk de enorme junglebomen, teakbomen, de vijfduizend soorten orchideeën en een 125 jaar oude Meranti.

Daarnaast vind je kleine waterstroompjes en lotusvijvers in de weelderige tuinen en spot je er meer dan vijftig verschillende soorten vogels. Ook vliegen hier zogenaamde vleerhonden rond, ook wel vliegende honden genoemd. Na je wandeling geniet je bij het theehuis van een heerlijk kopje Indische thee.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar West-Java? Bekijk hier alle rondreizen naar Java!

Fotocredits: Macronix | Maksim Million | Delima Putri | USAID Digital Development | LWYang

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors