Soto ayam
Like ons op Facebook

Soto ayam

door Getaway Travel

Ingrediënten
500 gr kip
500 ml water
50 gr glasnoodles
2 hardgekookte eieren (in partjes)
3 aardappels (gekookt en gesneden)
300 gr taugé (staartjes verwijderd)
1 el selderij (gesneden)
1 lente-uitje (fijngesneden)
1 el gebakken uitjes
3 el olie
zakje mini friet chips

Specerijen
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemirinoten
1 el verse koriander
1 cm verse gember
1 cm kurkuma (geelwortel)
Zout en peper naar smaak

Kruiden
2 stengels sereh (citroengras)
2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
2 blaadjes salam (Indonesisch laurierblad)

Bereiden
- Breng een pan met water aan de kook. Snij kip in tweeën en voeg aan het kokende water toe. Laat koken tot de kip halfgaar is (ongeveer 20 min). Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snij ondertussen alle specerijen fijn. En mix de ingrediënten met een vijzel tot het geheel een pasta is.
- Verhit olie in een wok en bak de gekneusde specerijen in de olie. Voeg nu ook de kruiden toe en roer de saus tot de aroma's vrijkomen.
- Voeg de pasta toe aan het kokende water. Blijf het water koken met de deksel op de pan tot de kip mals en gaar is.
- Haal kip uit de pan en laat iets afkoelen. Verwijder vel en pluk het vlees zo fijn mogelijk van karkas.
- Verdeel aardappels, ei, taugé, lente-uitjes, selderij en kip over borden. Schenk de bouillon eroverheen en garneer met gebakken uitjes en mini friet chips.
- Voeg tot slot sambal naar smaak toe.

Selamat makan!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors