Ayam betawi (kip in ketjap)
Like ons op Facebook

Ayam betawi (kip in ketjap)

door Getaway Travel

Indonesisch koken is een hobby van Natalie Heddema. Onderstaand recept is een van haar favorieten vanwege de smaak, de snelle bereiding en eenvoudige ingrediënten. Het recept komt van oorsprong uit Jakarta.

Ingrediënten
300 gram kipfilet
7 sjalotjes
7 teentjes knoflook
3 rode lomboks
7 rawits
bloem
1 tl gemalen witte peper
zout
olie
2 tl trassi
2 tl gemalen ketumbar
1 el gula jawa
7 el kecap manis
1 el jeruk-limosap

Bereiding
- Kip in dunne plakjes snijden.
- Sjalotten en knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
- Pepers fijn snijden.
- De helft van de knoflook in een cobek fijn wrijven en hiermee de kip insmeren.
- Pepers en rawits in de cobek fijn wrijven.
- Bloem met peper en zout (naar smaak) mengen.
- De kipplakjes door de bloem halen. Schud de overtollige bloem eraf.
- De kip in porties rondom gaar bakken. De kip uit de pan verwijderen.
- De sjalotten en knoflook smoren.
- De lombok-rawitpasta, de trassi en ketumbar toevoegen en kort roerbakken.
- De gula jawa en kecap toevoegen. Roeren totdat een dikke saus ontstaat.
- De kip en jeruk-limosap erdoor scheppen en opwarmen.

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors