Spekkoek
Like ons op Facebook

Spekkoek

door Getaway Travel

Van Tamara Koerntjes ontvingen wij dit recept voor spekkoek. Hier kun je ons altijd voor wakker maken.

Ingredienten
20 eieren
300 gr bloem
300 gr boter
500 gr suiker

Kruiden
1 tl nootmuskaat
1 tl kruidnagelen (poeder)
1 tl kardemon
1 el kaneel
1 el foelie

Bereiding:
- Splits de eieren in dooier en wit.
- Roer de eieren met de suiker en de boter tot een gladde massa.
- Meng er al roerend de bloem door.
- Klop de eiwitten tot schuim en schep ze voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag in 2 helften, voeg aan 1 deel de kruiden toe.
- Als je wilt aan het andere deel een kleurstof naar keuze.
- Vet een springvorm in en doe er een laagje deeg in.
- Laat dit in de oven of onder de gril op de hoogste stand gaar worden.
- (Kijk zelf even wat de beste temperatuur is van jouw oven, iedere oven verschilt)
- Voeg laag na laag, om en om, het deeg toe, steeds een nieuwe laag als de vorige gaar is.

Geniet ervan, dat doen wij ook!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors