Indische balletjes
Like ons op Facebook

Indische balletjes

door John van Hoek

In de Indonesische familie van John worden de familierecepten van generatie op generatie doorgegeven. En zijn liefde voor Indonesië en de Indonesische keuken deelt hij graag met ons. Dit is zijn recept voor traditionele Indische balletjes!

Ingrediënten
900 gram kalfs- of geitengehakt
1 theelepel kurkuma (geelwortel) 
2 theelepels djahé (gember)
2 theelepels ketoembar (korianderzaad)
3 à 4 theelepels kerriepoeder 
Halve ui, gesnipperd 
1/2 kemirinoot
6 teentjes knoflook, gesnipperd
2 rawit pepers
Scheutje ketjap manis

Bereiden
- Maal de ui, rawit, kemirinoot en knoflook samen met de kurkuma, djahé, ketoembar en kerriepoeder in de vijzel tot een pasta. 
- Voeg de pasta toe aan het gehakt en kneed goed door. 
- Voeg een scheutje ketjap manis toe en eventueel wat paneermeel voor de binding. Meng het geheel.
- Draai balletjes van het mengsel.
- Bak de balletjes in olie af in de pan. 

Selamat makan! 

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors