Indische foe yong hai koek
Like ons op Facebook

Indische foe yong hai koek

door Getaway Travel

Marina de Graaf uit Groningen stuurde ons dit verukkelijke recept voor Indische Foe Yong Hai koek.

Ingrediënten:
- Prei
- Zelfrijzend bakmeel
- +/- 8 eieren
- Vet-sin
- Zalm uit blik (op waterbasis)
- Selderij
- Zout
- Djahé (gemberwortel)
- kopje water

Extra ingrediënten voor de saus:
- Ketchup
- Maizena
- Ve-tsin
- Djahé
- Zout, suiker en water

Bereiding:
- Snijd de prei en selderij in hele kleine stukjes. Was deze goed en laat vervolgens uitlekken.
- Doe in een schaal de eieren en een paar grote scheppen zelfrijzend bakmeel.
- Mix dit met een mixer tot een geheel, het moet zo dik zijn als pap. Is het te dik dan wat water toevoegen, is het te dun dan wat meer meel.
- Doe vervolgens de prei en selderij erbij.
- Laat de zalm uitlekken en en pluis met je handen uit elkaar en voeg dit ook toe..
- Dan 1 theelepel vet-sin en 1 theelepel djahé. Breng op smaak met zout, mag flink wat zout in, het moet best zout smaken.
- Verwarm een klein laagje olie in een koekenpan, schep met een pollepel een rondje in de pan (soort american pancakes).
- Laat de koek aan 1 kant bruin worden (paar minuutjes) en draai ze dan om.
- Maak de saus in een pannetje door een laagje ketchup met wat water te verwarmen.
- Beetje maizena toevoegen (de saus wordt dan wat roze).
- Klop met een garde een theelepel ve-tsin en djahé erdoor en breng op smaak met wat suiker en zout.

Eet smakelijk!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors