Lemper
Like ons op Facebook

Lemper

door Getaway Travel

Van Sj. W. Flameling ontvingen we meerdere heerlijke recepten. Hieronder het recept voor Lemper (gevulde rijstrolletjes).

Ingredienten
400 gr. ketan
50 gr. geconcentreerde santen
zout

Voor de vulling:
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie (plantaardig)
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepel djinten
1/2 theelepel versgemalen peper
250 gr.kippe of runder gehakt
1 eetlepel fijngesneden selderij
iets zout

Bereiding
- Pel voor de vulling de sjalotten en het knoflook en snijd ze heel fijn.
- Verhit de olie in een wadjan en fruit het knoflook lichtbruin, laat de sjalot en de kruiden meefruiten.
- Roerbak het gehakt in de kruiden en laat het gaar worden.
- Meng zout naar smaak en de selderij door het gehakt en laat de vulling koud worden.
- Maak de ketan klaar (kleefrijst),(is te koop in een goede toko).
- Druk de warme ketan uit tot een 1 cm. dikke lap en snijd deze in langwerpige stukken.
- Verdeel de vulling op de lapjes en vorm er rolletjes van.
Wikkel de rolletjes in pisangblad of aluminiumfolie en sluit ze goed .
Stoom de rolletjes 10 tot 12 min. in de stoompan.

Lemper wordt gegeven bij de lunch, maar ook als hapje tussendoor. Het is goed verpakt en kan dus zomers ook mee in de picknickmand, voor als je eens iet anders wilt. Lemper kun je koud en warm eten. Verwarm Lemper in de stoompan of in een lauwe oven.

Better de buk barst as it iten bidoarn.

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors