Klapertart Manado
Like ons op Facebook

Klapertart Manado

door Getaway Travel

Van Dingeman Steijn ontvingen we op Facebook dit heerlijke recept voor Klapertart Manado. Enak!

Ingrediënten
750 ml verse melk / verse pure melk
200 gr suiker
250 ml slagroom vloeistof
maïzena 125 gr
bloem 75 gr
margarine 150 gr
9 stuks eierdooiers (afgeslagen)
3 stuks jonge kokosnoot
¼ theelepel gemalen kaneel
¼ theelepel vanille essence

Topping
9 stuks eiwitten
50 g suiker
Rozijnen (weken in warm water voor een tijdje)
gehakte walnoten
Kaneelpoeder

Bereiding
1. Meng verse room saus, maïzena, bloem tot goed gemengd. Zet opzij.
2. Kook verse melk / verse pure melk en suiker in een matig vuur aan de kook.
3. Voeg het bovenstaande verse roommengsel toe met verse melk en suiker en breng aan de kook.
4. Roer snel tot het mengsel is ingedikt en goed is gemengd. Zet het vuur uit.
5. voeg de margarine in het deeg, meng goed.
6. Voeg losgeklopte eidooiers al voorbij, beetje bij beetje. Roer alles goed door.
7. Voeg kaneel en vanille-essence.
8. Toe te voegen kokos toe en roer goed.
9. Voer in de koperen / aluminium afdrukken of hittebestendige plaat.
10. In de oven verwarmen gedurende 20 minuten bij een temperatuur van 150-160 C door middel van au bain Marrie.
11. Ei mixer 9 en 50 gr kristalsuiker totdat het menrique / uitbreiden stijf. Breng in de plastic driehoek / spuitzak.
12. Spuit de topping over het deeg, dat was halfbakken, bestrooi met rozijnen en gehakte walnoten en bak nog 20 minuten tot de bovenlaag in chocolade mengsel.
13. Verwijder het deeg, bestrooi met kaneelpoeder. Af laten koelen.

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors