Indische pasteitjes
Like ons op Facebook

Indische pasteitjes

door Getaway Travel

Ingrediënten
250 gr runder-, half om half- of kippengehakt
2 teentjes knoflook
2 el ketjap manis
0,5 tl nootmuskaat
1 tl bloem
1 el selderij (fijngesneden)
1 el prei (fijngesneden en kort gekookt)
1 wortel (geraspt, fijngesneden en gekookt)
30 gr soeoen (geweld in heet water)
handje doperwten (gekookt)
3 hardgekookte eieren (in partjes)
zout en peper

Boemboe
1 el boter
1 tl trassie
2 sjalotje
1 tl ketoembar (koriander)
1 tl djinten (komijn)
1 tl djahe (gemberwortel)
2 teentjes knoflook

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 541 reizen naar Indonesie

Deeg
500 gr zelfrijzend bakmeel
150 g boter
1 ei
lauw water
snufje zout

Bereiding

- Voor het deeg meng je meel, boter, ei en zout.
- Voeg tijdens het kneden steeds een beetje lauw water toe tot het een droog elastisch deeg is.
- Daarna even laten rusten.
- Stamp intussen alle kruiden voor de boemboe fijn in een vijzel of keukenmachine.
- Verwam een pan met boter en bak de boemboe tot de geuren vrijkomen
- Voeg gehakt toe en braad ongeveer 5 minuten.
- Roer de ketjap en nootmuskaat door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg een beetje water toe en laat op een laag vuurtje sudderen tot vlees beetje uitdroogt.
- Nu kun je alle groenten en de soeoen toevoegen. De hardgekookte eieren hou je nog even apart.
- Om het vlees nog iets droger te maken kun je er nog een beetje bloem doorheen mengen.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap van ongeveer een halve cm dik.
- Steek met een vormpje (of bijvoorbeeld een blik) rondjes uit van ongeveer 10 cm.
- Leg op ieder stukje deeg een eetlepel vulling en een partje ei.
- Maak met een kwastje de randjes een beetje vochtig en vouw dicht tot een half maantje.
- Druk de randen goed aan en vouw langzaam om.
- Frituur tot slot de pasteitjes in een ruime hoeveelheid zonnebloem olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Laat uitlekken op een keukenpapiertje

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Eet ze warm, koud of lauw met wat sambal of chilisaus. Selamat makan!

Onafhankelijk advies over je reis naar Indonesië

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors