Gado gado
Like ons op Facebook

Gado gado

door Getaway Travel

Ingrediënten
200 gr kousenband of sperziebonen
200 gr witte kool en/of spinazie
4 wortels
200 gr taugé, zonder staartjes
200 gr tofu of tahoe
4 eieren
4 aardappelen

Pindasaus
50 gr geroosterde pinda's
2 sjalotjes in fijne stukjes
2 limoenblaadjes of halve tl citroensap
1 teentje knoflook
1 cm gember
½ rode peper
½ tl zout
2 el palmsuiker
1 tl zoete soyasaus
100 ml water

Bereiding gado gado
- Kook de eieren tot ze hard zijn.
- Snij kousenband en sperziebonen in stukken van 3-4 cm.
- Kook de aardappels en snij in blokjes.
- Blancheer alle groenten apart van elkaar
- frituur de tofu of tahoe tot goudbruin

Bereiding pindasaus
- Snij je de sjalotjes fijn. Frituur ze in de pan tot ze knapperig zijn.
- Stamp of maal de pinda's tot een fijne pasta en verwarm ze in een pannetje
- Maal ook de sjalotjes, knoflook, rode peper, palmsuiker, limoenblaadjes en gember fijn en voeg toe aan pan met pinda's.
- Voeg water toe en naar smaak soyasaus en zout.
- Breng de saus aan de kook en laat paar minuten op laag vuur doorpruttelen tot de saus ingedikt is.

Serveer met kroepoek en gebakken uitjes en selamat makan!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors