Daging masak kicap
Like ons op Facebook

Daging masak kicap

door Getaway Travel

Henk van Bulken maakt Daging Masak Kicap op een eigen wijze en met diverse ingredienten waardoor het nog smakelijker is geworden.

Ingredienten:
4 ons kogelbiefstuk in dunne reepjes
2 sjalotten fijn gesneden
1 a 2 tenen knoflook fijn gesneden
1 rode peper grof gesneden (evt. zaadjes verwijderen)
1 stuk (duim)verse gember geraspt
1 stuk citroengras alleen het wit fijn gesneden/ gehakt
2 à 3 citroenblaadjes (naar smaak) fijngesneden/ gehakt
Sugarsnaps/ peultjes grof gesneden
2 of 3 bosuitjes grof schuin gesneden
Verse koriander gesneden
2 eetlepels olie (zonnebloem of wokolie)
1 grote theelepel vissaus (naar smaak)
2 eetlepels zoete ketjap
1½ eetlepel zoute sojasaus
Scheutje sesamolie
Geroosterde sesamzaadjes
Eiernoedels
Sambal badjak

Bereiding:
- Laat de wok heet worden en doe de olie erin. Bak hierin de sjalotten, knoflook, rode peper, gember en citroengras.
- Zodra de geuren los komen het vlees toevoegen en meewokken.
- Sugarsnaps/ peultjes erbij doen en meewokken. Vissaus, ketjap en sojasaus toevoegen. Citroenblaadjes en bosuitjes erbij.
- Even in laten koken.
- Afmaken met koriander, scheutje sesamolie en geroosterde sesamzaadjes.
- Serveer meteen op gekookte eiernoedels en serveer apart sambal badjak en emping/ kroepoek erbij.

Kogelbiefstuk kan je ook vervangen door kip of gamba's.

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors