Kue Lumpur
Like ons op Facebook

Kue Lumpur

door Getaway Travel

De 63-jarige topkok William Wongso heeft een kookprogramma in Indonesië en is tevens eigenaar van 3 verschillende restaurants. Dit is zijn recept voor kue lumpur, Indonesische cakejes met kokos.

Ingrediënten

- 50 gr flespompoen
- 300 ml kokosmelk
- snufje zout
- 0,5 gr vanille (essence)
- 25 gr (zachte) margarine
- 100 gr bloem
- 70 gr suiker
- 2 eieren
- rozijnen en versgeraspte kokos (ter garnering)

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 516 reizen naar Indonesie

Bereiding

- Stoom of kook de pompoen totdat deze zacht is.
- Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook en draai het vuur uit zodra deze kookt.
- Zeef de bloem.
- Meng alle ingrediënten (behalve kokos en rozijnen) met een staafmixer of keukenmachine tot een glad beslag.
- Giet het beslag in vuurvaste cakevormpjes, een kue lumpurpan of poffertjespan.
- Laat de cakejes op laag vuur zachtjes garen en voeg halverwege de rozijnen toe.
- Garneer de cakejes met geraspte kokos.

Selamat makan!

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors