Kue Lumpur
Like ons op Facebook

Kue Lumpur

door Getaway Travel

De 63-jarige topkok William Wongso heeft een kookprogramma in Indonesië en is tevens eigenaar van 3 verschillende restaurants. Dit is zijn recept voor kue lumpur, Indonesische cakejes met kokos.

Ingrediënten

- 50 gr flespompoen
- 300 ml kokosmelk
- snufje zout
- 0,5 gr vanille (essence)
- 25 gr (zachte) margarine
- 100 gr bloem
- 70 gr suiker
- 2 eieren
- rozijnen en versgeraspte kokos (ter garnering)

Bereiding

- Stoom of kook de pompoen totdat deze zacht is.
- Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook en draai het vuur uit zodra deze kookt.
- Zeef de bloem.
- Meng alle ingrediënten (behalve kokos en rozijnen) met een staafmixer of keukenmachine tot een glad beslag.
- Giet het beslag in vuurvaste cakevormpjes, een kue lumpurpan of poffertjespan.
- Laat de cakejes op laag vuur zachtjes garen en voeg halverwege de rozijnen toe.
- Garneer de cakejes met geraspte kokos.

Selamat makan!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors