Pepes ikan
Like ons op Facebook

Pepes ikan

door Getaway Travel

Ingrediënten
4 makrelen
zout (naar smaak)
2 el azijn
3 teentjes knoflook (fijngesneden)
olie
6 cm djahe (gember) in grote stukken
5 cm kemirinoten (fijngestampt)
5 salamblaadjes (laurier)
6 rode lomboks
2 groene lomboks
2 tomaten (gesneden)
8 sjalotjes (fijgesneden)
8 kemangi blaadjes (of basilicum)
1 tl kurkuma
1 el citroensap
Bananenblad/aluminiumfolie

Bereiding
- Was de makrelen en laat goed uitlekken en snij staart en kop eraf.
- Marineer de vissen in azijn, zout en knoflook.
- Frituur de vis tot hij lichtbruin is in olie.
- Voeg kerimi en sjalotjes toe aan de pan en fruit tot sjalotjes glazig zijn.
- Doe nu ook de tomaten en gember bij de vis.
- En voeg als laatste kemangi blaadjes, lomboks, citroensap en kurkuma toe.
- Verpak de vissen afzonderlijk met het mengsel in bananenblad of folie en zet vast met prikkers.
- Stoom de vissen in 35 à 45 minuten langzaam gaar.

Selamat Makan!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors