Pepes ikan

Pepes ikan

door Getaway Travel

Ingrediënten
4 makrelen
zout (naar smaak)
2 el azijn
3 teentjes knoflook (fijngesneden)
olie
6 cm djahe (gember) in grote stukken
5 cm kemirinoten (fijngestampt)
5 salamblaadjes (laurier)
6 rode lomboks
2 groene lomboks
2 tomaten (gesneden)
8 sjalotjes (fijgesneden)
8 kemangi blaadjes (of basilicum)
1 tl kurkuma
1 el citroensap
Bananenblad/aluminiumfolie

Bereiding
- Was de makrelen en laat goed uitlekken en snij staart en kop eraf.
- Marineer de vissen in azijn, zout en knoflook.
- Frituur de vis tot hij lichtbruin is in olie.
- Voeg kerimi en sjalotjes toe aan de pan en fruit tot sjalotjes glazig zijn.
- Doe nu ook de tomaten en gember bij de vis.
- En voeg als laatste kemangi blaadjes, lomboks, citroensap en kurkuma toe.
- Verpak de vissen afzonderlijk met het mengsel in bananenblad of folie en zet vast met prikkers.
- Stoom de vissen in 35 à 45 minuten langzaam gaar.

Selamat Makan!

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 240 reizen om de rondreis Indonesië van je dromen te vinden

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief