Gulai udang (garnalen in pittige saus)
Like ons op Facebook

Gulai udang (garnalen in pittige saus)

door Getaway Travel

Mevrouw Landman uit Zandvoort mailde ons dit heerlijke recept voor Gulai Udang (garnalen in pittige saus).

Ingredienten:

3 el olie
2 uien
4 tenen knoflook
1 theel trassi (garnalenpasta of poeder)
4 rode lomboks
2 theel ketoembar( koriander)
1 theel laos (galanga)
1 theel djintan (komijn)
1 eetl gula djawa (palmsuiker)
zout
250 gr grote garnalen
geraspte schil van ½ citroen
3 tomaten
2 eetl asem (tamarinde)
3 salamblaadjes (±laurier)
¼ blok santen

Voorbereiding:

- Uien en knoflook in kleine stukjes.
- Lomboks fijn gehakt
- Pel de garnalen
- Tomaten ontveld in stukjes

Bereiding:

- Verhit olie in pan en fruit uien, knoflook, trassi, lomboks, ketumbar, djintan, laos, gula djawa, en wat zout ca. 3 min.
- Voeg garnalen, citroenrasp en tomaten toe.
- Roerbak alles ca. 5 min.
- Schenk ½ liter water in de pan.
- Voeg de asem, salamblaadjes en santen toe.
- Breng geheel aan de kook, temper hittebron en laat mengsel ca. 10 min zonder deksel op pan zachtjes koken en binden.
- Verwijder de salamblaadjes.
- Lekker met witte rijst en een komkommersplakjes.

Selamat makan!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors