Daging smoor
Like ons op Facebook

Daging smoor

door Getaway Travel

Jerry Hetharie stuurde ons dit heerlijke recept voor daging smoor. Alleen al met het lezen van het recept loopt het water ons in de mond.

Ingredienten
1 kilo magere runderlappen
3 sjalotjes
5 tenen knoflook
6 kenari noten
Stukje laos
Stukje jahe
1 daun sereh
3 daun salam
3 daun jeruk purut
Peper
Zout
Gula jawa
Kecap manis
Bouillion blokje

Bereiding
- De sjalotjes, knoflook, kenari noten, laos, jahe fijn malen in de cobeh… Beter dan de keuken machine want op deze manier komen de aroma's veel beter vrij.
- Vlees in gelijke blokjes snijden en goed spoelen onder koud water.
- Klein beetje olie met klontje boter verwarmen in pan met dikke bodem.
- Op laag vuur de fijn gewreven bumbu uit de cobeh toevoegen in de olie.
- Zachtjes laten sauteren tot ze mooi glanzend is en de aroma's goed vrij komen.
- De daun sereh, daun salam en daun jeruk purut toevoegen en zachtjes mee bakken.
- Voeg nu het vlees toe en schep alles goed om.. Als het vlees enigszins is aangebakken , de kecap toevoegen , het bouillionblokje en de gula jawa.
- Voeg vervolgens warm water toe en laat alles in z'n geheel zachtjes stoven.
- Controleer telkens of de massa niet droog stooft en blijf water toevoegen tot de vlees de juiste zachtheid en gaarheid heeft.
- Indien nodig kecap manis, zout en peper toevoegen.
- Gula jawa mag ook, maar altijd als laatste omdat hij anders het vlees te snel karameliseert.
- De daging smoor is het lekkerst als het vlees botermals is en mooi geglazuurd door de gula jawa.
- Bereidingstijd is doorgaans 2 tot 2,5 uur.

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors