Pittige salade
Like ons op Facebook

Pittige salade

door Getaway Travel

Claudia Wijdeven is dol op buitenlandse gerechten. Vooral op haar eigen pittige salade. Hieronder vind je haar overheerlijke recept voor dit smakelijke voorgerecht.

Ingredienten:
- halve spitskool (fijn gesneden, mag ook een zak gesneden spitskool zijn)
- 1 komkommer
- 2 zoete rode punt-paprika's
- ketchup
- zoete chilisaus
- kikomansaus
- mirim
- suiker
- ongezouten cashewnoten (heel zakje)

Bereiding:
- was de spitskool en snij deze in fijne stukken
- doe dit ook met de puntpaprika's
- snijd de komkommer in tweeën, en verwijder de zaadlijst
- snijd deze vervolgens in partjes (met schil)
- maal de cashewnootjes met een vijzel tot fijne stukjes

Voor de dressing/saus:
100 ml ketchup en 100 ml chilisaus bij elkaar doen,
doe er vervolgens een flinke scheut zoute kikomansaus bij,
een scheutje mirim en een eetlepel suiker.
Meng dit goed door elkaar. Eventueel kun je er ook een klein scheutje sesamolie bijdoen,
dit geeft nog meer smaak aan het geheel.

Doe de spitskool, komkommer, paprika bij elkaar in een kom,
voeg de saus toe en de gestampte cashewnootjes,
goed door elkaar mengen, en smullen maar!

Erg lekker. Spicy en gezond. Smakelijk eten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors