Gepaneerde hersens met terrongs
Like ons op Facebook

Gepaneerde hersens met terrongs

door Getaway Travel

Dit is een recept uit een schrift van de overleden schoonmoeder van Petra Nolten. Zij maakte dit recept van gepaneerde hersens met rijst en terrongs (aubergines) altijd klaar. Petra hoopt de recepten ooit eens bundelen in een boekje.

Ingredienten:
- 1 stel mooie runderhersens
- Beetje zout
- 1 flinke ui
- 2 laurierblaadjes
- Beetje azijn
- 1 ei
- Paneermeel
- Boter
- Rijst
- Aubergine

Bereiding
-
Kook de goed afgespoelde hersens gaar in wat water met zout, ui, laurierblad en een scheut azijn.
- Neem na bekoeling de hersens uit de bouillon en laat ze uitlekken.
- Verwijder de zwarte randjes en snijd ze in gelijke plakken.
- Klop een ei los, Wentel elk plakje hersens eerst door paneermeel.
- Bak de gepaneerde stukjes in boter of vet mooi bruin.
- De geschilde jonge terrongs (aubergine) worden gehalveerd, met zout en peper gekruid en losjes door meel gehaald en dan bruin gebakken in boter.
- Voeg nog wat boter toe en telkens een scheutje bouillon, of wat water erbij, tot er voldoende jus is, maar stoof de terrongs niet stuk.
- Neem een brood vormpje, bevochtig de binnenkant met wat boter of olie.
- Druk er de gaar gekookte rijst stevig en en keer om op een schaal.
- Leg dakpan gewijs de gepaneerde plakjes hersens erop.
- Leg de gebakken terrongs en om heen en serveer de jus apart bij.

Smakelijk eten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors