Indische macaroni
Like ons op Facebook

Indische macaroni

door Getaway Travel

Fred Bouwmeester stuurde ons via Facebook zijn recept voor Indische Macaroni. Hij schreef ons het volgend: 'Hoe macaroni in Indonesië terecht is gekomen zal voor mij altijd wel een raadsel blijven en geen flauw idee hoe dit ontstaan is, maar alle Indische families kennen dit gerecht. Dit recept is goed te bereiden en zo gemaakt. Ik ben me ervan bewust dat ieder z'n eigen variant hierop heeft maar laten we ervan uitgaan, dat dit gewoon een goede basis is voor deze heerlijke macaroni schotel.'

Ingrediënten:
- 250 gram macaroni
- 5 eieren
- 375 ml melk
- 1/2 theel. nootmuskaat
- 125 gr. spekreepjes
- 125 gr. hamreepjes
- 200 gr. geraspte oude kaas
- 50 gr. gesmolten boter boter om mee in te vetten
- 25 gram paneermeel
- peper en zout naar smaak

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 gr. C.
- De macaroni kook je volgens de aanwijzingen maar mèt een runderbouillonblokje erbij, niet helemaal gaar. Al dente heet dat.
- Giet ze af in een vergiet en spoel ze met koud stromend water.
- Zet ze daarna apart en laat de macaroni uitlekken; af en toe schud je het vergiet even om.
- Klop de eieren los met melk, nootmuskaat, zout en peper.
- Roer de macaroni, hamreepjes, spekreepjes, geraspte kaas en gesmolten boter er door.
- Vet een grote ovenschaal van 1,5 ltr. inh. met de boter.
- Schep de macaroni in de ovenschaal, bestrooi het met paneermeel en bak in 45 minuten gaar in de oven.
- Controleer met een satéprikker of het mengsel gestold is.
- Serveren in mooie taartpunten of in mooie blokken.
- Lekker met sambalsaus en/of sambal badjak.

Eet deze schotel eventueel samen met een frisse komkommersalade.

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors