Pisang kerrie dengan klappa
Like ons op Facebook

Pisang kerrie dengan klappa

door Getaway Travel

Dit unieke recept voor pisang kerrie dengan klappa, ofwel bananencurry met kokos, werd ons toegezonden door Bob Zwemmer. Een heerlijk fruitig bijgerecht.

Bijgerecht (4 personen)

Ingrediënten:
4 el klapper (gedroogde geraspte kokos)
4 stevige, net niet geheel rijpe bananen
1 el arachideolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, ragfijn gehakt
2 el kerrie djawa
2 tl sambal oelek
2½ dl dikke kokosmelk
1 tl zout
2 tl goela djawa of bruine basterdsuiker

Bereiding:
- Rooster de gedroogde kokos onder voortdurend omscheppen in een droge koekenpan.
- Zodra de kokos wat kleur begint te krijgen op een groot bord uitspreiden om af te koelen.
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de uit totdat hij begint te kleuren. Voeg knoflook, kerrie en sambal oelek toe. Schep alles goed om.
- Pel de bananen en snijd ze in stukjes van 3 à 4 cm. Voeg toe aan de inhoud van de wok. Schep alles enkele malen voorzichtig om en voeg dan de kokosmelk, zout en de goela djawa of bruine basterdsuiker toe.
- Schep alles opnieuw voorzichtig om en laat het gedurende 5 minuten zachtjes sudderen boven een matig afgestelde warmtebron.
- Doe alles in een voorverwarmde schaal en strooi er de geroosterde kokos overheen.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten.

Selamat makan!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors